Den som väntar på nåt gott...

Nu har jag haft min andra "julafton" med mamma och michael. Så är det när man har skilda föräldrar då får man fira dubbelt, men det gör inte mig något. Jag fick min efterlängtade pippitröja, en ny mobil htc med spotify och fri surf, ett miniatyr luciatåg som minne av "linköpings lucia", en spabehandling , värmetofflor och en bok "här ligger jag och blöder" av Jenny Jägerfeld hon fick agustpriset för den boken i år.  Konstigt att jag kan få så mycket fast jag aldrig önskar mig något:P

Nu ska jag kolla om jag skrev vad jag fick förra året här på bloggen eftersom att ingen minns vad dom gav mig och jag minns inte vad jag fick.

I hate when people have the same name as you.

Har lekt med min digitalkamera idag, riktigt bra kvalité blir otroligt fina bilder. Var glad att instruktionerna var på svenska för annars hade jag nog inte varit klar med hur den fungerar än! Farmor åkte hem förut och imorrn åker jag och Henrik till mormor. Vi får väl se när vi kommer fram, står på tågbiljetten att vi ska vara i Eskilstuna vid elva men i detta väder vet man ju inte. 

I´ve gone identity mad

Det enda man gör på julen är ju att äta!

frukost skinkmacka + juice ( var ju mätt sen igår:p)

glögg och pepparkakor

5 minuter senare

fika med lussebullar och kakor + kaffe
lite småätande av diverse godis som står lätttillgängligt i alla rum

kvällsmat (tack och lov inte julmat!)


och säkerligen
kvällsfika med det obligatoriska julteet ännu en lussebulle eller kaka.

och när man inte äter spelar man sällskapsspel, pluggar historia, och ikväll ska jag se Sweeny Todd för kanske fjärde gången. Helt klart min favorit Tim Burton film av de jag sett!

Christmas it is!

Julafton en gång om året och om 5 minuter är denna dag över. Man förbereder sig så mycket och stressar och slår in en massa julklappar i fint papper som man ändå bara sliter upp sen och bakar massor och handlar mat så att kylskåpet svämmar över och så kanske man äter 1/4 av all den där maten i slutendan. Men det är något visst med julen, den är mysig och man får chans att vara ledig och umgås med familj och släkt. Och det är mcket värt. Min jul innehöll detta: 

Mat lussekatter, farmors goda kakor, pepparkakor, skumtomtar, choklad, all julmat

dryck kaffe, julmust, julte

fick träningshandskar, mascara, blå jeans, svart handskar, digitalkamera, pengar, handcreme, trisslott

kollade på kalle anka och O helga natt och den tindrade granen.

Nu kommer jag snart sova gott efter all mat.


I could need a change or two

städat hela övervåningen och rensat ut gammla kläder i garderoben, så nu finns det plats för lite nytt och fint synd bara att ekonomin säger ifrån. Ska träffa Malin för en fika på espresso house sen och vi ska planera nyår.Ska nu vara duktig och ta itu med min historiauppsatts om Kinas ettbarnspolitik hann inte det igår då jag....

 

 klippte mig lite skillnad från förut


 

 


Tell me when your hear my heart stop, you're the only one who knows

hm... jullov nu då skönt! Känns på ett sätt som att det är jul och på ett annat inte. Jag har julkänsla i mig och lyssnar dagligen på jullåtarna och äter skumtomtat och dricker glögg. Men tiden har gått så fort så det känns så overkligt att det redan är jul igen.

Satte på mig mina jeansleggings förut och kom att tänka på att nu använder inte alls många sådana leggings längre. Själv var det väl första gången detta år. Men jeansleggingsen var helt klart förra årets "alla har det" plagg. Började fundera på vad årets var, och kom fram till att det nog är dr martens skorna. Finns ju övverallt. Skulle själv kunna tänka mig ett par faktiskt men då ska det va med högt skaft, de är finast!


Var tar tiden vägen?

Lyckades försova mig imorse med. Så nu när detta har hänt två mornar på raken tänker jag se till att någon väcker mig imorrn. Skulle ju vara just snyggt att komma försent till julavslutningen imorrn. Appropå julavslutning så tycker jag att tiden bara flugit förbi. Har ju redan gått halva tvåan ju! Shit snart tar man ju studenten också. Var tar tiden vägen?!

Julmusik på för fullt och glögg och skumtomtar konsumeras flitigt. Har jättemycket julstämmning och tycker att det ska bli så mysigt när vi ska klä granen på torsdag. Har hunnit handla alla juklappar också så nu är det bara att vänta.

Det gick så fort när det väl hade börjat

Sista luciakonserten idag. Försov mig och vaknade 12 40 och skulle infinna mig på kulturskolan helst 13 00. Kom något försent med hann med bussen till örtomta kyrka där konserten var. Lite mysig kyrka måste jag säga Örtomta själv är också väldigt litet "alla känner alla" varning. Skulle aldrig bosätta mig där.Känns både skönt och synd att lucian nu är över. Man får ju inte söka om man redan har varit med ett är så det är en engångsgrej, som jag verkligen inte ångrar. Ett minne dör livet! Kommer nog kännas konstigt att inte varje vecka åka och lussa och slita av och på med de där vita linnena och de stora pälsarna som vägde ton. Men just nu 51 konserter senare är det ganska skönt att det är slut.

Imorrn är det klasskampen och jag ser verkligen fram emot att se vår klass bidrag, så mycket som folk har suttit och pratat om det och man har suttit bredvid och inte fattat vad som är så kul. Hoppas det lever upp till mina förväntningar. Nu väntar  val til valbara kurserna och ett varmt bad.

veckans sånger

So let them sing their carols,and dance around their trees

 

Att göra

  • köpa julklappar
  • boka om 2:a körlektionen
  • göra historian
  • lämna in stövlarna på omklackning
  • hämta körkortsboken och favvojeansen hos mamma
  • skicka mail till Katja och fråga om provresultatet
  • köpa linsvätska 2 st flaskor
  • ta ut pengar
  • göra upp en kassabok/budget
  • installera virusskydd på datorn
  • lämna tillbaka Malins kavaj
  • köpa pressent till hasardkvällen
  • dammsuga

 

Ja listan talar för sig själv. Har hunnit en del idag. Resten tar jag itu med imorrn. En vecka kvar till julafton idag Shiit!


Lite hyfs om jag får be!

  1. Två konstiga saker idag

    1 Vi fick lunch på sporthallen idag efter första julkonserten som var på förmiddagen. Hamburgare. Den bestod av bröd, biff och ketchup o senap. Ingen sallad eller någon annan grönsak! Jag blev väldigt förvånad jag menar så dyrt eller krångligt kan det väl inte vara att fixa ett salladsblad till alla?!

    2 Hade sista "företagsgigget" idag med lucian. Var ganska laddade och tänkte att nu ska vi göra det här riktigt galant. Var på odd fellows säkert fjärde gången vi sjöng där. Hur som helst så kom vi dit och skulle sjunga för ett gäng gubbar. Någon sekt. Gick bra tills en av gubbarnas mobil ringer mitt i allt, och vad gör han jo han svarar och börjar prata! Jag blev jätteförvånad, det är väl det sista man gör! Enligt mig finns det tre skaer man kan göra i en sådan situation.


klänning dagen till ära

Nobeldagen idag.Har varit och övat i missionkyrkan inför våra julkonserter nästa vecka. Sen så har jag haft tre luciaframträdanden nu på eftermiddagen. Chillar lite nu tills vi ska ha konsert ikväll efter det finalen av idol. Är trött och utsliten och nästa vecka kommer bli tuff!

9 december lutfisken ska läggas i blöt/min namsdag

The ark ska splittras! What i fuck varför då?! Efter alla dessa år de är ju skitbra och de var ju hur grymma live som helst. Fattar ingenting. Man måste ju nästan gå på deras avskedskonsert.
min namsdag firar jag med att äta sushi. och skriva färdigt samhällen och klara av geografiseminariet. Var ju inte så farligt som jag trodde. Ska även ge mig själv sovmorron imorrn. Orkar inte gå upp vid halv sju för att kolla på ett luciatåg när jag kan gå direkt till missionskyrkan vid tio, för att sedan åka och lussa eftermiddag/kväll.


I got something to do, that must get done

  • Är i chock över mitt resultat på historiaprovet jag menar visst tyckte jag att det hade gått bra, men ett mvg. Hur kunde jag? Detta ligger två på listan över "förvånat bra resultat" överst kommer kemiprovet i sjuan som jag lyckades få endast tre fel på.

 

  • Har mycket i skolan just nu. Spanskaprov imorrn och muntligt i geografin på torsdag + svenska och samhällskunskap.,Detta i kombo med att jag bara har en dag denna vecka som är fri från lussningar.

 

  • Ska gå och äta lunch på hälsofreak imorrn. Har gått förbi där flera gånger och tänkt att jag ska öta där någongång, och imorrn ska det alltså bli av.

 

  • Det är otroligt varmt överallt. Toppen tycker jag , då gör det inget att det är snö ute. Det hör ju ändå december till.

 


I nerver quite got the fact that Beatles split up

Har ätit massor idag. Efter luciarepet och innan själva konserten så åt vi på konsert och kongress( avundas alla engelskaskolan-elever som äter där dagligen) riktigt god lunch och vilket salladsbord! Det var annat än folkungas morrötter. Sedan när jag kom hem hade mamma gjort scones hur gott som helst, måste göra det oftare. Sedan kvällsmat på det. Mums. Att äta är underskattat, synd bara att man inte vill lägga så mycket tid på det när man är stressad.Då är det alltid mat och sömn man drar ner på.

Köpte lite julklappar idag och två bhar och en ring till mig själv. Kände att jag fick bekräftat idag varför jag hater att köpa underkläder och gör det så sällan som möjligt. Stod säkert en halvtimme på H&M och provade två bhar och av och på av och på dra i banden spänna ut spänna in för att sedan ge upp. Bestämme mig för att det var fel på bh:n och inte på mig. Hittade ju som tur var två på cubus på rean sen så nu slipper jag väl hålla på med det där på ett tag.


I want to get it all back

Har ont som faan i svanskotan. Lyckades ju (klantig som jag är, och halt som det också är) ramla och slå mig precis när jag skulle hem från skolan idag. Ramlade på det stället som jag har halkat till på ett antal gånger och därför tänkt att jag kommer garanterat ramla här, och nu har det alltså inträffat. Hoppas värken går över värst är det nog när jag sitter ner.
Lucia imorrn och vi ska även gå och äta årets första julbord. Känns tidigt men det ska bli gott. Henriks kompis hade varit där med sin familj förra helgen och sagt att de inte hade någon julskinka. Hoppas verkligen att det inte stämmer för julskinkan är ju a & o på julbordet ju!
this day's
ps julkalendern är lite sådär  småbra

Yttrandefrihet i all ära, men allt behöver man faktiskt inte säga rakt ut

Hemma för en timme sedan Fyra luciakonserter senare och man är rätt trött måste jag medge. Men kul har vi underbart gäng! Den bästa konserten idag var när vi lussade för "rebecka" som är en typ av kvinnosekt(?) som samlas och disskuterar en massa saker, tror det bara är de själva som egentligen vet vad de sysslar med. Där såg det hur som helst ut som en rättsal i amerikanska filmer. Alla satt där i bänkar och hade på sig blåa västar med brorscher.Sjukt bra akustik i den salen! Sen när vi lussade i grändern tog den bra stämningen slut då några dumhuven yttrade några onödiga kommentarer som "Gud vad pinsama de är och "jag skulle skämas om jag var med där" samt blåste ut några av våra ljus medans vi sjöng. Så himmla onödigt, sånt gör mig så irriterad. Nu väntar sängen ska bli helt underbart!

You wear those shoes, and I will wear that dress

  • Spanskaprov nästa onsdag morron för min del. Missar sovmorronen och får göra provet med den andra gruppen pga lucian. Hade ju varit värre att göra det i januari men jag är otroligt opepp.
  • Hur länge är det egentligen okej att hålla kvar eleverna i skolan? Gick till 17 40 idag och det kändes inte okej. Ska så inte läsa mer körsång efter jul, känns för lockande att sluta 14 20 på onsdagar.
  • ska man ta sig en titt på årets julkalender kanske? Ska tydligen vara lite som greveholm har jag hört, och den var ju ruskigt bra!
  • Lucia imorrn fyra konserter och jag missar geografin matten och samhällen. Inte så bra men sant. Har ju tyvärr matte på morronen också så ingen sovmorron. Och vi ska sjunga på tomtenatta så jag lär väl vara hemma vid 22 30.

 

 

 


RSS 2.0