100 days left

Kan inte påstå att jag har gjort så mycket vettigt idag. Hände ju nästan inget i skolan mer en det där seminariet på geografin men ganska invecklade frågor och mindre invecklade svar från vår grupp. Kanske skulle man varit mer förberedd. Imorrn är det niornas besöksdag och schemat rubbas, tyvärr inte till det bättre. Och svenskaprovet känns lite diffust, vad kommer hon egentligen fråga om imorrn det återstår att se. Ska inte ägna mer tid åt det ikväll utan slöa framför tv:n.

en annan sak är att idag är det exakt 100 dagar kvar tills min 18-årsdag och jag längtar! Krogen ska ju tydligen vara bättre än man tror fick jag höra idag.


Love me, hate me, kiss, me kill me

ÅH nu har jag ÄNTLIGEN köpt biljetten till EMMABODA!:D Kommer bli nice:) Annars har jag bara pluggat idag. Var väl så dags att ta tag i Svenskan nu. Men nu har jag läst alla sidor och skrivit lite. Kanske läser jag igenom seminariehäfet tills imorrn innan jag somnar. Och jag borde kolla källorna i mitt historiaarbete ifall susanne får för sig att fråga ut mig inför niorna + klassen på tisdag.

emmaboda 2011


We will never be anything but loud!

Åh har energi som en durasellkanin och är sådär mysglad! Siter bara och ler. Jag och linnéa ska på Håkan hellström om två veckor ca och jag är pepp. Han ska ju vara suverän live!  HAr knåpat ihop en liten spotfylista på favvolåtarna.Sen verkar det även som att jag och Amy kommer iväg på Emmaboda trots allt. Ska dock inte ta ut någon lycka i förväg( som om jag inte redan har gjort det). Ska kolla "pojken i randig pjamas" sen. Och NU öppnar jag och börjar med svenskan. Lite ångest oså..

 så glad är jag just nu, om inte gladare;D


what´s wrong with my heart when it skips a beat

Skolan idag bestod av en spanskaredovisning, en musikal av ES1A och en timmes blueslyssnande.

dagens visor

och dagens bild

Sten, sax påse

  • argumenterande uppsatsen på engelskan gick helt ok.

 

  • Det är svinkallt både ute och inne.Men den dagen då jag väl klär på mig riktigt ordentligt är det jättevarmt på Folkunga.

 

  • Om ni vill få en sovstund på torsdagseftermiddagen, ha tråkigt i över en timme och lära er saker ni redan kan och första gången ni lärde er det tyckte att det var onödigt/ tråkigt ska ni läsa samhällskunsp B Hatar verkligen den kursen!

 

  • Har träningsvärk i hela ryggen + överarmarnas baksida. Ett träningspass som lönade sig helt enkelt!:)

 


I need the money , so I have to work

Älder människor som säger att ungdomar är lata och inte gör annat än att slö framför tv:n kan hålla klaffen! Jag och många med mig försöker faktiskt hitta jobb och tjäna egna pengar. Dock är detta  inte så lätt eftersom att det känns som att man måste känna någon för att få ett jobb. Helt enkelt bygger jobbmarknaden på att ha rätt konakter , och inte rätt kunskap vilket jag tycker är oroligt synd! Ett annat hinder kan vara ens ålder. Senast igår fick jag ett mail från en restaurang som tyckte att jag var för ung. Man kan ju inte ändra på sin ålder så sånt tycker jag personligen är extra jobbigt att få som svar. Som ni förstår har jag fortfarande inte hittat något sommarjobb och kiosken där jag jobbade förra året var visst inte så självklart som jag fört trodde. Kanske skulle man vidga sina vyer en aning  och söka jobb utanför "lilla landet lagom". Norge har ett hotell man kan bo och jobba på. Känner lite för att skicka iväg en ansökan faktiskt. Har ingen lust att stå utan jobb i sommar. Inget jobb= inga pengar= total kris


 LÄNGTAR TILLS VÅREN/SOMMAREN!


I would go along with someone like you

Studiedag idag. Ska faktiskt ägna denna dag åt just studier, bland annat. Ska även övningsköra och gå på min fösta körlektion, ska bli spännande. Ska öva på min redovisning till historian imorrn så den sitter som en smäck och kanske göra lite mer geografi, har i alla fall läst hela seminariehäftet.Ska även kolla gårdagens avsnitt av top modell.

1                     2 


Gårdagens och förra tisdagens outfit.                                       militärgrön kjol H&M
1 Jeansskjota lager 157                                                          svart kofta H&M strumpbyxor också H&M
  "kostymbyxor" Gina tricot                                                     vitt linne lånat kanske H&m det med
   vit sjal eh garderoben                   


Cigarettes in the theatre

  • sov till halvtvå!?

 

  • Har övat på historiaredovisningen och lite på spanskaredovisningen

 

  • sökt lite fler sommarjobb

 

  • Varit påväg och inte påväg till emmaboda. Vet fortfarande inte riktigt om jag kommer dit

 

  • Nu solsidan!

Oh my fucking god!

Såg att jag stavade fel till spets i förra inlägget. Det stavas inte späts utan spets som ju även jag vet. Skulle bara ursäkta mig för det och att det var ett otroligt pinsamt stavfel( och detta måste ju visa på att jag säkerligen har ett antal andra stavfel i mina inlägg) ingen är perfekt!

 
bjuder på en fin bild på Maddona från just 80-talet. Gillar den skarpt!

Let´s put some sand between our toes.

Fredag idag. Började tidigt och slutade också tidigt. Träffade Linnéa på min håltimme sjukt länge sen sist! Kul:) Efter skolan gick jag Amy och Frida och fikade och jag lämnade mitt cv. Sen fortsätte Frida och jag att gå lite på stan. Hemmakväll med let´s dance väntar och jag måste komma på vad jag ska ha på mig på middagen imorrnkväll. Temat är Maddonainspererat 80-tal. Svart späts och vida kjolar känns inte som min grej;) Ge gärna klädtips om ni har några!

 gillar handen starkt hahah;)Skriker fjolla om den

I think i can afford to be naive

Mot köket nu blir det woklagande! Har skickat iväg ca 7 mail till olika caféer med mitt cv så nu hoppas jag på att jag ska få ett bra sommarjobb. Ska söka lite fler imorrn. Behöver pengar jag och Amy är i festivaltankar och just nu litar det mest åt Way out West de släppte biljetter + artister imorse ska ta mig en titt nu!

dagens


Have just flown too far from the floor this time, cause they´re calling me by my name

Kom hem precis från ett träningpass. Blir mat och sen lite geografiplugg. Eventuellt lite tv tittande också, man hamnar ju alltid framför tv:n.
                               



   .

You had a boyfriend,who looked like a girlfriend

Äter nybakta scones och dricker te.
Funderar över dignosen Borderline.
Njuter av att det är plusgradigt väder ute

 utsikt från där jag sitter

Play me in stereo

Har ägnat de närmaste två timmarna åt pluggande. Och jag är inte klar än. Geografi just nu. Kände att jag kanske kan börja göra de där instuderingsfrågorna lite då och då efter varje lektion så jag slipper sitta och göra alla samma vecka som provet är.  Bjuder på några bilder istället för att skriva mer om min ointressanta dag.

1  2
                                                                  3

1 försökte ta en bild från mitt fönster på att det töade, blev sådär
2 Vårt altantak, pappa gick upp där och tog bort massa snö
3 Dagens outfit
 jeans h&m
linne Monki
Kofte h&m


Believe me when I tell you that I never want to see you again!

Sitter här och försöker lugna ner mig efter att ha läst en sak jag blev  lite irriterad över, men jag har ju en tendens att ta lite hårt på saker.Men vill man inte kan man ju faktiskt säga nej... Skit samma!

Ska på bio ikväll med pappa. Var länge sen han och jág gjorde något själva. Tycker att man ska försöka umgås med sina föräldrar på tumanhand någon gång ibland. Vi ska se "svinalängor" den har vi båda läst och den har ju fått bra kritik också. Vi ska gå ut och äta på la scala först också. Trevlans!:)
Något som inte är lika trevlans är att jag ska sätta igång med de plugg vi redan fått. Geografi och historia. Matte också kanske..


Maybe there's nothing more to say and in a funny way I'm calm

Det finns tydligenhemsidor för allt. Skulle slå upp likgiltig för att förstå ordet i det sammanhanget jag nyss läste det i på en blogg och då såg jag att det stod likgiltig.se på en av träffarna. Häromdagen när jag skulle slå upp ordet absurt så kom det absurt.se. Gick då in åp sidan och det enda som fanns var en förklaring till ordet. Onödigt att starta en sådan sida känner jag.

Försov mig imorse och vaknade vid halvåtta. Stressade som f*n och kom inte allt försent till spanskan. Katja måste vara den mest glömska läraren jag haft, jag ber henne om resutlatet på mitt prov och hon säger att jag ska få det efter lektionen om jag kommer till hennes arbetsrum. Vi stod och väntade utanför hennes rum i tio minuter(!)sen gick vi ner för att se om hon fortfarande inte hade gått infrån spanskasalen och då är det låst där. Undrar om man kan bli glömsk av graviditeten eller om hon var såhär innan med?!

Har knappt inte ätit något idag pga att jag försov mig så nu hoppas jag att resen av familjen kommer hem snart så vi kan äta tacos. Fick ett otroligt tacossyg på geografin idag och kom till min stora lycka på att vi skulle äta det ikväll!

Maniac on the dancefloor

Har en dipp, eller vad det nu heter när man plötsligt blir sådär jättetrött. Har varit och tränat idag så det är därför, folk säger att man ska bli pigg av att träna men jag blir alltid jättetrött efteråt. Fick tydligen en plats i kören jag var på intagningsprov till igår, Inte allt förvånande måste jag säga. Undrar om inte nästan alla som var där måste ha kommit med då det bara var typ tio sökande, lär ju inte bli någon kör annars.


I rather dance, than talk with you


Skrev för några dagar sen att snön kanske försvinner snart, men icke. Idag när jag gick upp snöade det och var flera minusgrader, vi får helt enkelt stå ut med vintern ett tag till.

Idag hade jag tre lektioner.

Historia med betygssnack och enligt susanne ligger jag bra till, behöver bara förbättra mig muntligt. Var tvungen
att redovisa kina -arbetet( som hon först sagt att jag skulle slippa då jag jobbar själv) trots att jag bönade och bad att slippa det då jag hatar att redovisa

matte satt hela lektionen med ett och samma tal och fattade nada! Tillämpningar är inte min grej. Fick i alla fall ledigt från halvklasslektionen imorrnbitti då jag ligger före alla andra eftersom jag trodde att jag låg efter och räknade hemma.

spanska Ingen katja så vi fick ett häfte att jobba med och när jag gjort klart det gick jag hem. Sisådär vid halv två.


We don't need no education

Kom till skolan igår ingen lärare fick gå hem
kom till skolan idag ingen lärare fick gå hem
kommer till skolan imorrn...

Nej men allvarligt undrar hur många lektioner det egentligen blir denna vecka. Det gör inte mig något att lektionerna inte blir av, då får jag ju tid över till annat som att läsa min fantastiska bok "Här ligger jag och blöder" lyssna på musik hur högt som helst och öva in en låt till köruttagningen imorrn kväll. Det som möjligen gör något är att de inte skriver ut på fronter att de är hemma så man slipper åka till skolan och sedan vända om igen.Jag menar hur lång tid kan de ta att lägga upp ett meddelande på fronter egentligen 2 minuter?!

Let´s put on the summerhat

Det bidde visst inga lektioner idag:) Synd bara att man upptäckte det när man redan hade masat sig iväg till skolan( eller glidit iväg det är ju svinhalt ute!) Jag gick och tränade istället för att ha engelska för att sedan komma hem redan vid halv ett.

Måste vara något fel på elementen på Folkunga för gud vad varmt det var! Och ganska varmt ute för den delen så imorrn är det jag som tar på mig något svalare om jag inte ska svettas ihjäl! Och approå värme och sånt så är ju sommarn snart här (klar övverdrift) och jag har börjat slipa på mitt cv och nu ska jag kolla lite jobb.

 
bjuder på en bild snön försvinner kanske snart om det fortsätter vara så varmt

Man skulle nästan kunna tro att det är vår

Åh är på strålande humör idag. Solen skiner ute och himmlen är blå, om man inte kollar ut genom fönstret skulle man nästan kunna tro att det är vår.

Var på Olivias överraskningsfest igår. Mitt ute på vischan låg lokalen och jag skulle aldrig våga gå där själv på kvällen. Det var en rolig fest och Olivia själv blev jätteöverraskad. Så himmla kul det måste vara att få en sådan grej i pressent. Kom hem vid halv ett någon gång och började med att äta lite av det som blivit över från kvällsmaten så hungrig var jag sedan somnade jag vid två sisådär.

Idag ska jag gå på Chicagomusikalen vid fyra och fram tills dess ska jag skriva klart faktadelen på mitt historiaarbete. Vad jag fattade det som igår ligger jag riktigt bra till då de jag pratade med om det igår knappt inte hade börjat. Ganska skönt att jobba själv.

What´s the matter when you´re sitting there with so much more

Michael fyller år idag så vi ska snart fika och ikväll ska vi gå ut och äta. Annars gör jag inte så mycket speciellt jobbar med det sista på faktadelen på historian och kollar på solsidan. Ikväll börjar let´s dance ska bli spännande att se hur björn Ranelid aggerar på dansgolvet. Han är inte en av mina favoriter om vi säger så solariebög!;)


When they come

Har haft tre bra dagar i huvudstaden och kom hem igår. Har shoppat en hel del! Bästa fyndet var en jacka i militärgrönt som jag köpte på Twist & Tango den hade kostat 1400 och nu fick jag den för 600 spänn! Köpte även lite tröjor och två nagellack i rött. Såg även terrakottaarmén på östasiatisska museét. Idag sov jag till tjugo i ett och sedan har jag hunnit fräscha upp mig och varit ute och övat backa runt gathörn, kul att man ser hörnet och så...


2011 som man har längtat!

Gott nytt år! 2011 är äntligen här. Året då vi blir myndiga och jag ska försöka ta mitt körkort.På tisdag är det bara fyra månader kvar tills min 18 årsdag. och jag har sagt det förut och säger det igen, jesus vad tiden har gått fort! Mitt nyårslöfte detta år är att lära mig använda internetbanken. har ju kunnat använda den ett bra tag nu men jag har fortfarande inte aktiverat det så nu ska jag göra det innan jag fyller 18 då studiebidraget kommer direkt till mitt konto.

Nyårsafton igår var kul och en lugn sådan. Drack inte en droppe alkohol(!) och träffade massa trevligt folk från norrköping. Sov dock inte så många timmar så nu ska jag slöa framför någon bra film och sedan är det väl dags att börja leta efter sommarjobb.

RSS 2.0