Jag får sekundärångest

Har precis skickat iväg ett utkast om geografin till Amy och Sandra, känns som att vi ligger rätt bra till. Ska jobba själv på historian, blev riktigt glad över att Susanne var så snäll och förstående och lät mig göra det pga lucian. Blir väl att gör det arbetet på jullovet men det är ju skönt att inte ha det allt för stressigt nu innan jul. Kände att det också var bra att jag hade varit duktig och gjort historialäxan för en gångs skull nu när man skulle lämna in den.

Vet inte när jag ska hinna köpa mina julklappar eller vad jag ska köpa. Michael sa häromdagen till mig "jag har redan köpt det jag ska ge dig" Okej.. inte alls stressad över att inte jag har börjat nej nej. Iadg kommer ju studiebidraget i alla fall:)


30/11 2010 vet inte om jag giller nr 2 eller 3 bäst.




Summa sumarum, va?

  • vakanade vid åtta. Drömmde något jättekonstigt och ihopmixat inatt och tänkte när jag vaknade "summa summarum , va?"
  • körlektion i snön, trodde det skulle vara halare och läskigare
  • skola där vi inte gjorde något viktigt
  • gymmet
  • glögg och pepparkakor
  • kinahäftet
  • datorn


dagens


Finally!

Åh toppendag! Luciakröning idag vid tre i ga Linköping. Pepp som fan, äntligen får vi sjunga för publik efter att ha övat i ca 1,5 månader. Jag är inte ett dugg nervös heller detta ska bara bli kul! Lite synd är det att vi ska vara ute och det är -8 grader men men.

Nu ska jag roa mig med detta innan jag sticker till lucian. Sen blir det nog glögg julkänslan är på topp!:)

Ge mig en vinterdrog, ge mig allt du har

Mina ögonlock är tunga nu och jag sommnar snart. Men först måste jag laga mat, maila min ensamblelärare, hitta en bild på mexico till spanskan och kanske titta på reklamens inverkan på oss människor. Vill helst bara lägga mig och sova nu på direkten men det är ju vissa saker man måste göra. Eller så är det inte det pappa sa i bilen påväg hem idag "Det enda man måste här i livet är att välja och dö". Och jag vill inte direkt välja att dö.

snöat konstant i 4 dagar nu och mer lär det bli. Jag tycker det är mysigt, bara inte bussen krånglar eller att det är jättekallt. Ska ju tydligen på -13c i helgen, kul att stå och lussa ute då kul!


Tänd ett ljus

En månad kvar till till julafton idag. Detta innebär för min del att jag får börja lyssna på jullåtarna (så nu är de på full volym och fyller hela rummet) och att jag inte ska äta godis, snacks, glass eller annat onyttigt tills det är julafton. Får se hur bra den där självdisciplinen är.
Är just nu sjukt hungrig och pappa sa förut att det blir take away ikväll, mums!


The elevator in the hotel lobby has a lazy door

Lite ångest inför redovisningen. Kan ju allt sådär lagóm bra men jag avskyr att redovisa!Fattar inte varför vi måste göra det. Kunde vi inte fått skriva en hemuppsatts istället. Det är alltid ett traditionellt prov först och sen för att göra allt lite mer modernt så  ska man redovisa.

Fuderar på om jag ska läsa spanska steg 5 i alla fall. Det kanske inte är så stor skillnad mellan det och steg 4 i svårighet. Vad ska jag annars göra med mina 150 p valbara kurser?

Jul snart. På tisdag är det en månad kvar. Vet inte vad jag vill ha, eller några saker men pengar och pressentkort är inte så kul att köpa, men en mobil och en pippitröja ska jag iaf hoppas på! Undrar vad jag själv ska köpa till alla?! Och hur mycket pengar jag har till mitt förfogande.

dagens

Toast to M

Effektiv- dag idag. Har varit och tränt och ätit lunch och strykit och städat rummet gjort min book presentation i engelskan. Nu väntar övning inför redovisningen plugga spanskaglosor och leta fakta till geografin. Känns som det ändå jag gör är att plugga eller öva till jul/luciakonserterna. Men snart är det jullov och gud vad skönt det ska bli!

Det får la gå an

Hade ingen redovisning idag vilken lättnad, ska ha den på måndag istället så nu har jag tid att öva så allt sitter. Har nästan inte haft några lektioner alls idag känns det som. Och var ovanligt pigg imorse fast det inte var sovmorron. Imorrn är det fredag vilket innebär tre lektioner och sedan träna(?) öva med lucian och besöka Elsas hus för fina uppträdanden.Äta någon gång där imellan också på nåt vänster.

Fick ju som sagt var reda på vem som blev Lucia idag. Om vi säger såhär det blev den av oss elva som jag minns ville. Men det får la gå an.

I brought you a brand new mustang

 dagens bra historia b prov avklarat och jag måste säga att det var enklareän vad jag trodde att det skulle vara. Skönt nu kan man andas ut!

dagens dåliga att jag inte slutade förrens 17 40 och nu måste ta itu med redovisningen inför imorrn snark zzz

dagens låt Mustang Sally 

och imorrn avgörs det eller rättare sagt imorrn får vi reda på vem som blir lkpgs lucia, spännande! (Vill ni rösa på mig nu såhär innan 22 då röstningen är slut kan nu skicka ett sms med LUCIA11 till nr 72929)

Stearinljus och varm choklad

Vaknade för en halvtimme sedan från min powernap. Nu ska jag laga kassler och ris och sedan fortsätter historiaplugget. Har ju även engelskaredovisning att ta itu med men den får vänta tills imorrn när hisstoriaprovet är avklarat. En sak i taget!

glitter glamour och gala

Fredag och jag måste plugga. Har ju historiaprov nästa vecka och det känns förfärligt! Kan inte så mkt och förstår inte vad vi har jobbat med på lektionerna så det känns ju lagom bra. Fick vg på spanskaprovet i alla fall och det hade gått bättre än vad jag trodde på vissa saker. skönt! Luciaträning ikväll sedan slappa och plugga...

 


Hej mitt vinterland

Fösta snön föll idag och det snöar fortfarande och blåser en massa kände typ "Hej mitt vinterland och var fan är min täckjacka imorse" den ligger nog uppe på vinden trodde mamma. Kul, blir att gå upp och rota rätt på den senare för den lär behövas om vädret ska fortsätta vara såhär. Imorrn är vi lediga härligt! Kanske blir att läsa historia som vår älskade lärare föreslog idag. Henne får man ju bara psykbryt på undrar just hur många som ska klaga på henne på sina utvecklingssamtal, hm... kanske 80% av alla klassen. suck...

 http://svtplay.se/t/144214/ung_och_bortskamd sevärt!


Gubben i lådan

Jag har suttit vid datorn i fyra timmar nu! Facebook, bloggar och annat dylikt tänker ni, nej då jag har suttit och sammanfattat de 70 sidorna i historia till provet. Usch vad det tog tid men det är hur skönt som helst att ha det gjort nu såhär långt innan själva provet. Så kan man ju bara kolla igenom anteckningarna sen. Ska väl kanske kolla lite på samhällen senare. Ser att klockan bara är 14 41!  Guid vad skönt då hinner jag slappa lite också denna sista dag på lovet.


filmtips nymber 23 såg den igår med Jim Carrey i huvudrollen som spelar en man som börjar läsa en bok och känner väldigt mycket igen sig i den och så händer det massa saker. Riktigt bara thriller jag brukar inte bli så rädd av skräckfilmer men den här skrämmde mig faktiskt! Psykologisk thriller och helt klart sevärd!:)

Ordning och reda

pust.. ha plockat i ordning i mitt rum nu och rensat ut i garderoben så nu ser man alla plaggen ordentligt. Har även strukit min tvätt. Nu återstå pluggandet, samhällsekonomiprov på tisdag och jag har inte pluggat sådär jättemkt men det känns ändå som att det sitter, vi hade ju det  ettan också så det är ju imprincip bara repetition, ilket jag är lad över! Sen är det väl dags att börja med det lilla provet på 70 sido i historian, det är kul nästan jämt.

Men skit i det då!

Kom precis hem från stan. Fikade med Malin och fick halsduken som hon har stickat till mig, den var jättefin och stor och mysig tusen tack för det!<3
Har bokat en klipptid också kände att det var dags att klippa sig efter sju månader men jag fick inte tid förrens 22 december så jag får vänta lite till.
Skulle kolla på underkläder idag och när jag går in på jc så ser jag inte att de har några dam-underkläder så jag frågade och fick svaret att de har slutat med det. Det var det dummaste jag har hört på länge! Det blev inga underkläder för mig alls gick till nästan alla affärer men hittade inget bra.

ikväll kommer Michael hem igen, han har varit i Barcelona i 6 dagar med jobbet. Pappa kommer hem på fredag han är i London. Jag vill också åka utomlands!

Jag kan inte dansa så fint som du

Har varit på en långpromenad med hunden idag. Riktigt skönt och uppfriskande att komma ut lite efter fyra dagar hemma och inne med förkylning. Jag är på bättringsvägen! Har även köpt luciabiljetter till linköpings luciatågs stora konsert idag så nu är det fixat. Ska kanske kolla på samhällskunskapen senare och läsa någr sidor i engelskaboken. Det är lov men trots det är man inte helt ledig!

Funderar på om det är okej att börja köpa julklappar baka pepparkakor och dylikt nu. Det är ju mindre än två månader kvar tills julafton. Kanske i alla fall är ok att korka upp glöggen haha

RSS 2.0